Digitalni Marketing

Digitalni Marketing

Da mi je netko rekao, sad već daleke, 2007. godine da ću se baviti digitalnim marketingom - vjerojatno bih mu rekao: “A što je točno to?”

Međutim, upravo time se bavim već više od 10 godina. Neću previše hvaliti digitalni marketing jer tijekom godina sam uvidio sve njegove dobre i loše strane. Možda je i to jedan od razloga zašto sam uopće pokrenuo ovaj svoj blog. Naravno, nije jedini razlog jer se u zadnje vrijeme bavim i nekim drugim sferama posla poput upravljanja ljudskim potencijalima.

Ali, digitalno oglašavanje je zapravo ono što me vrlo brzo privuklo. I mogu reći da me još uvijek privlači. Možda je tajna te “privlačnosti” u stalnom mijenjanju i razvijanju marketinških tehnika, tehnologija i općenito - ideja.

Općenito

Ovdje možete naći sve one teme koje su nekim svojim dijelom vezane za tehnologiju, internet i ostale stvari koje su asocirane za digitalni marketing. Naravno, postoje i oni članci koji su malo manje vezani za nove tehnologije. Dok su neki članci jednostavno - moje razmišljanje i teorije. Nadam se da će vas neki od njih zainteresirati.

Saznajte više

Tražilice

Moji prvi koraci u digitalnom marketingu su upravo bili putem Google AdWords oglašavanja na Google tražilici. U međuvremenu sam se bavio i oglašavanjem na Yandexu, kao i na Bingu. Oglašavanje na tražilicama je usko povezano i sa SEO - search engine optimizacijom. Zbog toga, članke koje ovdje možete naći su vezani za SEO, CPC, PPC, SEM…

Saznajte više

Analytics

Jedan dio ukupnog marketinga je privlačenje novih (i starih) korisnika na vaše web stranice. Međutim, što se događa kad ti korisnici dođu na vaše web stranice? Koji korisnici su mi “najbolji” a koji “najlošiji”? Analytics članci će se baviti odgovorima na neka od mnogobrojna pitanja svih nas koji se bavimo digitalnim marketingom.

Saznajte više

Društvene mreže

Društvene mreže svakim danom sve više rastu. One još nisu ni blizu najvećima u SEM (search engine marketing) oglašavanju, ali im se približavaju velikim koracima. Ljudi su po prirodi društvena bića. Možda je i to razlog toliko velikog rasta društvenih mreža. Tome uvelike pomaže i razvoj tehnologije koja sve jednostavnije omogućava sudjelovanje društvenih mreža u svim sferama života.

Saznajte više