Google Engage u Zagrebu

U Zagrebu je 26.travnja bio Google engage za agencije na kojem sam bio kao slušatelj. Sama konferencija je bila prilika da Google predstavi svoj program Engage za agencije svim agencijama koje se bave oglašavanjem ali isto tako i webmasterima, specijalistima za Search engine optimizaciju i svim onima koji pružaju bilo kakve web usluge svojim klijentima.Google engage Zagreb 1Korisnici Engage programa će imati besplatan trening u području vođenja AdWords kampanja kao i dodatne promotivne materijale. Posebno je bila istaknuta i činjenica da će agencije (ali i freelanceri) imati podršku i na području profesionalnih marketinških alata sve u cilju kako bi agencije bile u mogućnosti objasniti sve beneficije oglašavanja na internetu preko Googla.

Tijekom uvodnoga predavanja, ali i tijekom predavanja o viziji oglašavanja u regiji, Joško Mrndže (Country manager Adriatics) je posebno istaknuo da se nada da će program Google engage pomoći agencijama da potaknu tvrtke u turizmu (ali i ostale tvrtke) da se više okrenu oglašavanju na međunarodnom tržištu.

Kasnija predavanja su se većinom usredotočila na predstavljanje samog programa kao i na “upoznavanje” sa samim programom tj. koje sve mogućnosti će biti dostupne agencijama. Nažalost, sva ta predavanja me nisu previše impresionirala jer sam mislio da ćemo vidjeti puno više primjera kako što upotrijebiti i na koji način. Naravno, jasno mi je da je ovo zapravo bilo tek “upoznavanje” sa samim programom ali sam se nadao će nam barem nešto pokazati od nazovimo-to-tako trikova u oglašavanju.

No, sve o čemu se govorilo je bilo zapravo  namijenjeno početnicima u AdWords oglašavanju kojih je u samoj dvorani bilo u velikom broju. Ipak, dva predavanja su mi bila dosta zanimljiva. Jedno je bilo od vlasnika marketinške agencije iz Njemačke – Christian Bohme. To je bio case study u kojem je on govorio o svojim počecima ali i problemima s kojima se susretao u naplati svojih usluga. Drugo predavanje je bilo zadnje predavanje u danu. Ono je govorilo o tome zašto su toliko u Googleu koncentrirani na inovacije i zašto je potrebno da čovjek ponekad pogriješi (kako bi naučio nešto iz svoje greške). Google engage Zagreb 2Na samoj konferenciji je sudjelovalo između 150 i 250 ljudi iz cijele zemlje. U pauzama samih predavanja se moglo igrati stolni nogomet ali i pokušati uhvatiti plišanu maskotu androida (uspio sam 😉 ) kao i kušati neke kontinentalne ali i morske specijalitete (iako neki nisu bili zadovoljni izborom ja sam na kraju bio sit 🙂 ). Sve u svemu, konferencija je bila OK, čuo sam zanimljivih stvari i upoznao zanimljive ljude. Ipak se nadam da će ono što slijedi biti puno bolje i da ćemo konačno vidjeti neke “opipljive” stvari koje ćemo moći upotrijebiti u svojim kampanjama 😉Google engage Zagreb 3

Svidjelo vam se? Podijelite i sa drugima…Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

You may also like...