Primer – marketing lekcije na dlanu

Primer top

Google Primer je izvanredna aplikacija ukoliko želite naučiti nova (ili obnoviti stara) znanja vezana za online marketing ali i marketing općenito. Tražeći određene aplikacije/programe koji bi pomogli mojem timu nailazio sam na različita rješenja upitnih kvaliteta. No, ubrzo sam naletio i na malu aplikaciju za koju sam na početku bio skeptičan. Ali moja sumnja je nestala nakon nekoliko minuta korištenja Google Primer aplikacije.

Aplikacija pokriva neka od osnovnih područja marketinga, naravno sa naglaskom na digitalni marketing. Područja koja pokriva su Advertising (naglasak na online oglašavanje), Content (sve vezano za pisanje web sadržaja), Measurement (kako pratiti razne podatke), Strategy (općeniti savjeti o raznim online strategijama).

Sama aplikacija je vrlo jednostavno napravljena i dosta pregledna. Nakon što je instalirate potrebno je ulogirati se sa svojim Google računom – što nije neobično jer se ipak radi o službenoj aplikaciji Googla. Prvo što ćete vidjeti je opcija biranja između lekcija koje su unaprijed označene (featured), svih lekcija ili onih koje ste sami označili da ih morate pregledati.

Google primer welcome screen

Ukoliko prvo odaberete featured lekcije onda će vam se pojaviti popis lekcija sa različitih područja marketinga, kao i prosječno trajanje čitanja tih lekcija te i autor te lekcije.

Primer featured lessons

Ukoliko ste pak odabrali “all lessons” tada dobivate izbornik pomoću kojeg odabirete sa kojeg područja vas zanimaju lekcije.

Primer all lessons
Odabirom nekog od područja koje vas zanima dobit ćete popis svih lekcija koje vam se nude.

Primer Strategy Lessons
Nakon što ste odabrali lekciju koja vas zanima krenut će mali slideovi sa nekoliko rečenica na svakom slideu. Slideove mijenjate sami pomicanjem prsta prema gore (ili dolje ako se želite vratiti na prijašnji). Zanimljivo je to da skoro u svakoj lekciji imate “igre” gdje provjeravate svoje znanje koje ste upravo pročitali – dovoljno je da kliknete na “lets explore this more”.

Primer Lesson Seo

Google Primer – lekcije uz zabavu

Same igre su dosta jednostavne i dosta različite. Ono što trebate raditi ide od toga da stavite određene stvari gdje trebaju ići…

Primer SEO Quiz
… preko kvizova u kojima morate odabrati da li se radi o pravilnoj upotrebi ili ne…

Primer Do Dont Game

… igara u kojima morate upotrijebiti znanje koje ste naučili ali gdje odmah vidite i rezultat…

Primer Game Seo Title Description

… pronalazaka određenih predmeta na slici..

Primer Game Socks

… i neizostavnih puzzle igara!

Primer Game AdRank

Sve igre su strukturirane na taj način da odmah upotrijebite znanje o kojem ste maloprije čitali. Vrlo su jednostavne i vrlo se lagano zapamte. Zbog toga vjerujem da će potpunim početnicima vrlo brzo i na jednostavan način objasniti online marketing pojmove.

Nemojte zaboraviti pregledati i svoj profil u aplikaciji – ovdje možete vidjeti koje sve lekcije ste pročitali, najvažnije iz tih lekcija ali i koje ste “slidove” odabrali kao posebno zanimljive. Kod određenih lekcija na kraju imate i “bonus” u smislu linkova koji vas vode na stranice na kojima ste dodatno obrađuje navedena tema.

Primer Account Recaps lessons

Google još uvijek navodi da se zapravo radi o pilot projektu te da još uvijek nije garantirano da će se ovaj projekt nastaviti (čitaj:dodavanje novih sadržaja, updateovi i slično). Upravo zbog toga na kraju svake male lekcije imate i ocjenu lekcije – na ovaj način Google želi doći do što više feedbacka o svojoj aplikaciji.

Ukoliko znate nekoga tko tek počinje u online marketingu svakako mu preporučite da si prvo instalira ovu aplikaciju koja će ga provesti kroz osnovne pojmove na vrlo jednostavan i zabavan način. Priznajem da je ovo jedna od rijetkih aplikacija koja ostaje na mom mobitelu jer me zanimaju nove lekcije koje bi trebale dolaziti na tjednoj bazi.

Moje preporuke.

Svidjelo vam se? Podijelite i sa drugima…Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

You may also like...