Kako se radi dijete?

Pretrazivanje na Googleu
Nedavno sam radio jedno istraživanje za jednog klijenta i igrom slučaja naišao sam na vrlo nevjerojatne pretrage koje se unose u Google tražilicu. Pošto ima zaista nekoliko pretraga na kojima sam se smijao ali i nekoliko kod kojih sam se kasnije zapitao kakve osobe to traže – odlučio sam da Vam samo nekoliko takvih upita predstavim u ovom postu.

Kako doći do takvih upita? Jednostavno je. Google tražilica pokušava predvidjeti što vi želite napisati u samu tražilicu pa zbog toga kada vi započnete pisati npr. “kako se…” – Google vam odmah ponudi one upite koji su najčešće traženi na tražilici. Tako je recimo ponudio ove upite:
kako se udebljatiKao što vidimo, najčešći upit je “kako se pise“. Jedino što možemo zaključiti iz ovoga je da nismo svi imali 5 iz pravopisa (i ja sam među njima 😉 ). No, zanimljivo je da dosta osoba traži načine kako se udebljati ili, još bolje, ugojiti! Možda svi oni časopisi koji pišu o 15-dnevnim dijetama i drugim dijetama bi trebali zapravo pisati o tome kako se ugojiti u 10 dana 🙂

No, ako nastavimo pisati “kako se pi…” dobivamo druge opet zanimljive prijedloge za upite:

Kontracepcijeske pilule

Obratite pažnju na zadnja dva upita. “Kako se pije konjak?” – pa ja bih pokušao sa čašom, ako nemamo čašu mislim da bi se moglo i iz boce 😉 Inače, konjak se pije nakon jela a najviše prija uz gorku čokoladu – samo da se zna.

Kako se piju kontracepcijske pilule?” – uf, vjerujem da to traže samo žene, moje pitanje je zapravo ako su već nabavile kontracepcijske pilule zašto odmah nisu pitale u ljekarni kako se piju? A i vjerujem da u samim uputstvima piše kako se piju kontracepcijske pilule. Molim ženske posjetioce ovog bloga da me isprave u komentarima ako sam u krivu.

Krenimo sa malo drugačijim upitima. Pokušajmo sa “Zašto je…”

Zasto je zemlja okruglaKao što vidimo dva pitanja se zapravo izdvajaju. “Zašto je zemlja okrugla?” Neznam da li da mislim da li se radi o osobama koje i dalje fanatično zagovaraju srednjovjekovne poglede na “plošnost” zemlje ili se radi o osobama koje uistinu zanima zašto je zemlja okrugla. U svakom slučaju, mislim da je to objašnjeno tijekom satova zemljopisa u školi. No, vjerujem da je bilo i učitelja kojim se nije dalo to objašnjavati.

No, nastavimo pisati sami upit i dodajmo pojam “crkvu”:

Zasto je crkva protiv jogeIako bih rekao da mi je jasno zašto je crkva protiv umjetne oplodnje apsolutno nisam znao da je crkva protiv joge! Zašto bi crkva bila protiv joge? Da li zato jer se jogom dolazi do unutarnjeg mira a samim time i do unutarnje spoznaje samog sebe – što je u suprotnosti sa onim što bi crkva htjela da svekoliki puk zna jer po njima samo crkva i vaša komunikacija sa Bogom preko njih (crkve) može dovesti do unutarnjeg mira? Možda…

Probajmo krenuti sa drugom vrstom upita, ” Da li mi je pu…”

Da li mi je pukao himenMislim da je vrlo očigledno koje pitanje se ovdje izdvaja. “Da li mi je pukao himen?” – mislim da je ovo vrlo ozbiljno pitanje, osim što bi to djevojčice (pretpostavljam da su djevojčice jer je dob kada se prvi put upušta u seks sve manji po zadnjim istraživanjima) trebale učiti u školi sve o spolnosti, Ovo pitanje najbolje pokazuje koliko su pojedini roditelji u krivu kad smatraju da spolnom odgoju nije mjesto u školama! Zar ćemo pustiti djeci da o tome uče sa interneta?

Hajdemo dalje i probajmo upisati “Kada su mi…”

Kada su mi plodni dani

Kada su mi plodni dani?” i “Kada si mi neplodni dani?” – ova pitanja mi samo potvrđuju tezu da je to nešto o čemu bi se trebalo učiti u školi a ne tražiti po internetu. Ili bi mogli reći da u Hrvatskoj postoji veliki broj žena (ne djevojaka) koje uistinu i dan danas neznaju kad su im plodni dani? Zanimljivo je da se ističe i pitanje o misama u Međugorju…

Pokušajmo ovako “Kako izgleda nevina…”

Ovdje se vrlo jednostavno vidi da muškarci uistinu neznaju kako izgleda nevinost kod žena. Još jedan primjer zašto bi trebalo što prije u škole uvesti spolni odgoj. Jedno pitanje se ipak izdvaja – “Kako izgleda izgubiti nevinost?” Možda tako da potpuno izgubiš svijest na par sekundi, vidiš bljeskove pred očima dok ti ruke i noge trnu a ti pokušavaš doći do zraka… 😉

I zadnji upit:

Kako se radi dijeteKako se radi dijete?” – Jednostavno, naruče se svi potrebni dijelovi iz Kine – samo se pazi da se ne naruči sve odjednom zbog carine, i kada svi dijelovi dođu sastavi se tijekom jednog poslijepodneva. Ukoliko je to previše komplicirano, onda se naruči dijete preko Roda Servis doo-a koja dostavlja unutar 9 mjeseci od narudžbe a nude čak i jednogodišnje jamstvo.

Što reći za kraj? Mislim da je vrlo jasno da ukoliko ne želimo da ljudi postavljaju ovakva (glupa) pitanja onda je potrebno da se što prije uvedu promjene u školskoj nastavi.

Da li ste vi naišli na neke dobre primjere što Google predlaže?

Svidjelo vam se? Podijelite i sa drugima…Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

You may also like...