Koliko je moguće Analytics računa?

Koliko je moguće imati Analytics računa povezanih sa Vašim Emailom? Koliko je moguće otvoriti novih Analytics računa preko Vašeg emaila?

Sve do nedavno bila je postavljena granica da svaki korisnik može otvoriti do 25 novih računa. Naravno, to ponekad jednostavno nije bilo dovoljno za mnoge osobe koje su se bavile web analizom i/ili marketingom. To je prije svega trebalo agencijama koje su radile web stranice. Međutim, postojao je jedan vrlo jednostavan “trik” pomoću kojeg je svaki korisnik mogao imati pristup na više od 25 Analytics računa.

Kreiranje novih računa

Postupak je bio jednostavan. Dovoljno je bilo otvoriti novi analytics račun sa nekim drugim emailom (različitim od našeg) i zatim iz tog novog računa pozvati naš email u sami račun. Na takav način mi bi dobili pristup u novo otvoreni račun čak i ako smo već prije imali pristup na 25 računa.

Dodavanje korisnika u račun

Iako je ovaj “trik” bio poznat svima koji su naišli na taj problem (rješenje se vrlo lagano moglo naći jednostavnom pretragom na tražilicama), mnogi od njih su radili potpuno krivu stvar.

Naime, mnoge agencije su unutar jednog računa (najčešće njihovog) jednostavno dodavali više property-a tj. današnjih “view-ova”. Problem je bio u tome što ukoliko vi više niste htjeli da pristup Vašim analytics podacima ima ta agencija vi niste mogli ništa napraviti jer je, laički rečeno, vaš račun bio otvoren unutar njihovog računa. I dan danas mnoge agencije koje se bave izradom web stranica rade istu grešku.

Ipak, Google je odlučio da limit od 25 računa po korisniku digne na 100. To znači da svaki korisnik sada može imati pristup preko svog emaila na 100 različitih analytics računa.

Podizanje limitaNo, uveo je i određene restrikcije u smislu da gore opisani “trik” dodavanja dodatnih računa više nije moguć. Ukoliko se pokuša izvršiti taj trik, a korisnik već ima pritup na više od 100 računa, onda će se pojaviti poruka: “Unable to add user to account. The user has reached their maximum number of Analytics accounts.”. Ukoliko je ipak potrebno da korisnik ima pristup na više od 100 računa onda se zahtjeva da korisnik kontaktira Google kako bi mu digao limit na veći broj.

Broj računa u analyticsu

Za kraj, odgovor na gornja pitanja je jednostavan: 100.

Svidjelo vam se? Podijelite i sa drugima…Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

You may also like...